Автор
Ева Лъчезарова

Истинска, женствена и грациозна с KARYUKAI

Много се радваме, че работата ни ни среща със запомнящи се и вдъхновяващи хора.

Един от тях е Ивайло Серафимов, който може би познавате от рубриката 40+, която води в нашето издание.

Съвсем наскоро той дебютира първата си модна колекция, която ще ви представим днес.

- Как ти хрумна идеята за колекцията KARYUKAI и от къде идва името й?

Да направя собствена колекция беше моя мечта в последните три години. Истината е, че я планирах дълго и през цялото това време я пазех в тайна.

Самият проект KARYUKAI е вдъхновен от елегатният и изтънчен свят, от който японските гейши са били част навремето. Били са популярни заради добрите маниери, на които са били учени. Грациозност, женственост, изящност-това са били присъщите им качествата. Тези думи сякаш в днешния модерен свят са се изпарили. Повечето жени или заприличаха на мъже, или заложиха на голотата и с това станаха пошли. Затова с тази колекция просто исках да им напомня за тези позагубени в модерното общество качества.

- За какъв тип жени е предназначена?

Дрехите ми са предназначени за истински жени, независимо дали са на 25 г или 65 г. Жени, които искат да изглеждат модерно, без да стават жертва на тенденциите. Жени, които си купуват дрехата, не за да носят един сезон, а няколко поред. Жени, за които дрехите не са обсебеност, а начин да изразят себе си. С две думи - жени, за които думата "женственост" е от същественост.

-Къде си представяш да бъдат носени тези дрехи?

Дрехите са направени с цел да бъдат приложими в ежедневието, независимо дали жената отива до офиса, на разходка в парка и на вечерно мероприятие в един ден. Давам пример с тренч-роклята (в черен цвят или флорален принт). По време на дизайна като главен акцент е взета функционалността. Коприната, шифонът и памукът като единствените използвани материи ги правят приятни за носене. Страничните ципове по полите и блузите, допълнителни връзки по ръкавите - тези почти невидими детайли създават широк избор на приложение. Това е и крайният търсен ефект - нежни, женствени дрехи с огромна доза практичност.

Желаещи да получат допълнителна информация относно колекцията и дрехите могат да изпращат мейл на contact@yvailo.com или като пишат съобщение на фейсбук страницата ONE 2 TEN BLOG.

Ивайло Серафимов