Необходими продукти:

0,5 ч.л. оцет
1 ч.л. доматено пюре
1 ч.л. горчица
1 връзка пресен лук
5 картофа
0,5 глава целина
150 гр. майонеза
3 ябълки кисели
0,5 ч.л. захар
0,5 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме. Смесваме ги с обелените и нарязани на едро ябълки, подправяме със сол, оцет и захар. Оставяме сместа да престои около час.

Отцеждаме течността и прибавяме настърганата целина, доматеното пюре, горчицата, майонезата и нарязания на ситно лук.

Разбъркваме внимателно салатата и я изсипваме в дълбока салатиера.

Източник: kulinaria.bg