Вдъхновението за един моден дизайнер може да дойде от най-различни неща - от случка в живота му, от спомен от детството или пък от красива жена.

В случая с италианския моден бранд Dolce&Gabanna вдъхновението за поредна година идва от родната страна във всичките й измерения - култура, забележителности и традиции.

Доменико Долче и Стефано Габана обръщат поглед към корените си, като моделите на дрехите са с многобройни италиански елементи - гондоли, паметници и катедрали. Всеки от емблематичните градове на Италия - Рим, Пиза, Капри, Портофино, района на Амалфи, заемат своето място в колекцията, която толкова ни допада.

Красив червен килим: Гуен Стефани на премиерата на The Voice

Обеци-лимони, чанти с многобройни и цветни пискюли, доминират в аксесоарите, а водещата цветова комбинация, както и в минали колекции, си остава черно и червено.

Тази година модната марка е включила и надписи като елементи в облеклото, издигащи Италия на пиадестал ("Италия е Любов", "Сладък живот" и "Италия завинаги").

Райето - във вертикален и хоризонтален вариант, също присъства, а огромните романтични щампи понякога дори се разполагат по цялата рокля.

Миналата колекция на модната марка също имаше общо с тази прекрасна култура, като темата беше "голямото семейство", така характерно за страна като Италия.

А на вас, момичета, допада ли ви новата колекция за пролет-лято на Dolce&Gabanna?