Автор
Woman.bg

Изненадващите причини, заради които косата ти не расте


Ако се чудиш защо косата ти не расте толкова бързо, колкото ти се иска, предлагаме ти няколко причини, за които дори не си подозирала!

Косата ти е прекалено суха
Въпреки че повечето хора се оплакват от теглото на мазната коса, сухотата също е проблем, който не трябва да игнорираш. Има начини да се справиш с това и те включват да втриваш в нея натурални масла като бадемово и кокосово такова. Така косата ти ще започне отново да расте нормално.

Избираш грешните продукти за коса
Трудно е да се довериш на определена марка, или да намериш наистина правилния продукт за твоята коса. Силиконовите частици в козметиката, която ползваш, може да са причината за това тя да не расте толкова бързо, колкото на теб ти се иска.

Повече по темата четете тук: 5 трика за използване на маша за коса

Диетата, на която се подлагаш

Въпреки, че някои диети се основават на това да ядеш храна, богата на витамини, е възможно и те да не са точно тези, които са нужни на твоята коса. Ето защо, не е лошо по време на диетата си да приемаш комплексни витамини.

Ти сама саботираш растежа
Друга причина за това косата ти да не расте толкова бързо, може да се корени в това, че използваш прекалено честно екстеншъни, или пък я връзваш на конска опашка. Това вреди на скалпа и на правилния растеж на косата ти.

Разбира се, същият ефект ти носи и прекаленото третиранена гривата ти с маша или преса, което не дава добър резултат. Ограничавай се с до 3 пъти на седмица и ще забележиш, че косата ти расте по-бързо!

Използваш грешните „инструменти“

Различните видове четки и гребени са подходящи за различен тип коса, ето защо може би си си избрала такива, които не са подходящи. Не използвай прекалено агресивни четки, които да накъсват косъма, заложи на колкото се може по-меки такива.

Повече по темата четете тук: Какво ще стане ако измиеш косата си с...кола?

Посрещни топлите месеци по-красива отвсякога с продукти на L'oreal! Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg