Мнозинството от американците са на мнение, че онлайн изневярата е непростима.

Това показват данните от Интернет проучване на Асошиейтед прес, в което новинарската агенция попита обществото дали онлайн изневярата се различава от обикновената и дали тя заслужава прошка, съобщава БГНЕС

"Ще го убия", предупреди една от потребителките, която очевидно подкрепя тезата, че кръшкането не заслужава прошка.

"Мисля, че според мнозинството от хората онлайн изневярата е нещо фалшиво и неистинско, което често е и незначително. Но разбира се, това съвсем не е така", категоричен бе музикантът Хейс - редовен читател на медията.

Специалистите по Интернет пристрастяването обаче имат по-различно виждане. Според тях хората обръщат поглед към онлайн връзките, тъй като искат да избягат от напрежението в ежедневието си и истинския си живот. В Мрежата те разчитат на анонимността и чувстват по-голяма свобода, тъй като могат да изпълняват фантазиите си, без да се тревожат за репутацията си.

Голяма част от почитателките на Асошиейтед прес обаче изразиха недоволство от експертното мнение. Част от тях дори споделиха личните си преживявания, които в някои случаи приключват с развод.

"Той ме уверяваше, че няма да се влюби в нея. Но аз не бях толкова убедена. Мислех си, че тя вече е хлътнала по него и впоследствие се оказах права", сподели г-жа Търнър, която дори написала песен "Не позволявайте на Фейсбук да ви скапе живота".