Автор
Woman.bg

Известни личности, които не искат да имат деца

В съвременното общество бездетността или нежеланието да имаш деца се осъждат. Въпреки това сред известните личности има много бездетни, които не се страхуват да заявят нежеланието си да имат наследници публично.

Прекрасната Ева Лонгория вече е на 40 години. Въпреки че сега има връзка с медийния магнат Хосе Антонио Бастон, тя не смята да създаде потомство. "Децата не влизат в плановете ми за близкото бъдеще", категорична е Ева. Феновете й обаче се надяват тя да промени решението си, ако любимият й поиска да има деца. Навремето и Ева Мендес и Камерън Диас твърдяха, че не искат деца.

Хубавицата Мишел Родригес се оплаква, че няма късмет в любовта. "Не искам да похабявам последните си години младост за създаване на потомство. На 36 съм, но все още не съм изпълнила предназначението си. Сигурно ще наема сурогатна майка", заявява актрисата полу на шега.

Рене Зелуегър също неведнъж е намеквала, че децата не влизат в плановете й. Но мнозина тайничко се надяват, че вече е готова да преосмисли решението си, тъй като любимият й Дойл Брамхол иска деца.

Новият секссимвол на Холивуд Кристина Хендрикс не крие, че майчинството не е за нея. Актрисата вече от няколко години е омъжена за Джефри Арънд, но двамата не планират да създадат потомство. "Децата изискват много труд. Смело заявявам, че съм чайлдфри".

Опра Уинфри също признава, че винаги е била по-загрижена за кариерата си, отколкото за продължението на рода. Нека обаче не забравяме, че звездата е преживяла тежка травма на младини - детето й е умряло. Освен това Опра неведнъж е ставала жертва на насилие от страна на своите роднини от мъжки пол.

Ким Катрал постоянно говори за деца. Веднъж заяви, че никога не е мечтала да създаде потомство. Друг път призна, че в живота й не е имало подходящ момент за планиране и зачеване на дете. Може би в крайна сметка ще се реши да осинови дете, но е напълно възможно да си остане бездетна цял живот.

Французойката Патрисия Каас винаги е предпочитала сцената пред децата. "На 20 години бях бременна. Партньорът ми ме помоли да задържа бебето, но за мен изборът беше очевиден. Сега не страдам заради това. Ако срещна подходящия за мен мъж, можем да осиновим дете", признава звездата. Но надеждата за "подходящия мъж" май е само оправдание - Пат никога не е оставала сама.

Актрисата Лара Флин Бойл признава честно, че не е готова да посвети живота си на някой друг, както навремето е направила майка й. Егоистично изказване, но пък откровено.