Неотдавна във Великобритания бе проведена анкета, според който най големият моден гаф на всички времена е съчетанието на обувки с чорапи.

Въпреки това именно тази "колаборация" е сред любимите похвати на някои знаменитости, като Сара Джесика Паркър, например, а и на доста блогъри.

Ако и вие не се страхувате да експериментирате със стила си, днес имаме няколко съвета именно за вас.

Четете още: Сексапилното бижу на Giuseppe Zanotti

Как правилно да съчетаем чорапите със сандали или обувки?

Първото правило, което трябва да запомните е, че чорапите могат да бъдат в различна дължина - до глезена или дори до колената. Трябва обаче да внимавате да не скъсят оптически краката ви. Така че следвайте максимата: колкото са по-дълги чорапите, толкова по-къса трябва да е полата или панталонките, с които ги съчетавате.

Четете още: Допадат ли ви: Сандалите с панделка на Christian Louboutin

Второто правило, което трябва да имате предвид е, че чорапките трябва хармонично да допълват визията ви, а не да станат неин акцент. Затова подберете такъв модел, който да се съчетае добре, както с обувките, така и с дрехите ви.

Четете още: Познайте марката на тези закачливи чехлички

Не се страхувайте да комбинирате чорапи и със сандали. В този случай обаче трябва да използвате сандали с широки каишки и по-масивни подметки.

Четете още: Две дами, един чифт обувки

А ето и какво да избягваме:

Не съчетавайте твърде дебели чорапи с отворени обувки. Първо този комбинация не изглежда никак добре и второ дебелите чорапи правят обувките ви да изглеждат с няколко размера по-малки.

Четете още: Много, много секси: Сандалите с верижка на Dsquared

Мрежестите чорапи също не са добра идея, най-малкото защото се опъват твърде много в областта на пръстите и не изглеждат добре.

Четете още: Какви женски обувки ненавиждат мъжете

И последно: Имайте предвид, че някои тънки чорапи се плъзгат напред, в резултат от което палците ви започват да стърчат напред. За да избегнете този проблем, подберете обувки с подходящи стелки или пък си купете силиконови такива.

А вие, носите ли чорапи с отворени обувки?