Автор
Woman.bg

Как да подбираме плодовете през бременността

По време на бременността ни се иска да похапваме разнообразна храна ежедневно. В това число и плодове.

През пролетта и лятото разнообразието от плодове нараства и правопропорционално с това съзблазните – кайсии, праскови, череши, вишни, диня, пъпеш и т.н.

Ако сте се зачели в различни материали, посветени на храненето на бременната жена, ще забележите, че се препоръчва намаляване на пристрастието към богатите на захар храни. Често съветите се заключват в това да похапвате плодове вместо кексове, сладоледи и бисквити.

Положителната страна на тази практика се допълва от потенциала на плодовете да зареждат тялото ни с течности. И така, какви плодове е препоръчително да се консумират и какви не.

Повече по темата четете тук