Автор
Woman.bg

Как да разберем, че си имаме работа с насилник

Много често мъжът, който е склонен към сексуално насилие, е добре прикрит зад приветлива усмивка и привлекателна външност. Ето защо, за да избегнем неприятни емоции, ни се налага да отделим по-специално внимание на поведението му.

Разбира се, че не бихме стигнали до леглото с човек, за когото сме чували, че е насилвал други жени, или с такъв, чието поведение го подсказва. Но понякога човекът, с когото се срещаме, може да се окаже непредвидим и ние дори да не предполагаме, че е склонен към грубост и сексуално насилие.

Подобни случаи могат силно да ни травмират и да оставят неприятна следа в живота ни. Затова е добре да си спестим тези неприятни преживявания и да бъдем предпазливи към бъдещия си партньор. С помощта на впечатления от жени, претърпяли сексуално насилие, ви представяме 5 поведенчески признака на мъжете, склонни към него.

1. Той е твърдо убеден, че правилата не важат за него

Може и да ви се струва очарователно, когато той излиза от работа за дълго време, за да бъдете заедно, или когато е готов да удари някого, който случайно се е блъснал във вас. Но всъщност не е. Това са признаци, които трябва да ви подскажат, че този човек дава воля на агресията си и е твърде възможно да я упражни и върху вас. Той не признава правилата за прилично поведение на обществени места и не приема ограничения в спалнята.

2. Не приема "Не“ за отговор

Всеки сюжет на романтична комедия е следният: господин, впечатлен от красива дама, която така и не го удостоява с внимание и отклонява всяка негова покана за среща; след неуморни опити от негова страна и неприемане на отказите, накрая тя склонява и двамата се влюбват. Това може и да е наистина трогателно, но трябва да бъдете внимателни. Границата между романтичното нахалство и склонността към насилие е тънка.

3. Обожава секс, включващ принуда и болка

И не говорим за добре познатия ни BDSM секс, в който грубостите са предварително уточнени и когато на единия му е неприятно, може да прекрати акта с кодова дума. В момента, в който партньорът ви очевидно ви причинява болка и не желае да спре, въпреки молбите ви, трябва да си дадете сметка, че той е насилник и това са неговите разбирания за нормален секс. Харесва му да ви унижава и да бъде груб с вас. Дори и да се опитате да проведете разговор, той няма да уважи чувствата ви.

4. Той е необщителен

Обикновено мълчаливият готин тип, който просто седи в ъгъла и не разговаря с никого, е с труден характер и рядко постига разбирателство с останалите. Той общува с отбрани хора и само с жени, които са обект на сексуалния му интерес. Това също може да бъде индикация за склонност към агресия и насилие. Ако не спазвате неговите правила, той ще ви принуди.

5. Съпротивата ви му действа стимулиращо

Когато една жена откаже секс на даден мъж, повечето пъти той го приема и много рядко продължава с опитите да я убеди. Прави го само, ако тя все пак показва интерес. Но когато дамата оказва твърда съпротива, той прекратява контакта. Докато мъжът, готов да прояви насилие, дори приема отказа на дамата като предизвикателство и започва да я желае още по-силно. За него сексът с тази жена е трудно достижима цел, която той трябва на всяка цена да постигне. Ако забележите такъв тип около себе си, не го подценявайте. По-добре прекратете отношенията си.