Да, къдриците все още са класика в прическите за червения килим, но на практика добрите, стари ролки за коса са изчезнали от всекидневието ни.

В очите на много 20-годишни момичета, къдриците са трудни за постигане, изискват много време за стилизиране и винаги съществува риск да изглеждат прекалено ретро.

Ще развенчаем тези митове като ви покажем начин да си направите красиви къдрици, дори и косата ви в момента да е мръсна и изтощена. За целта ще ви трябват класическите ролки за къдрене. Не стига, че ще има ефект, но и ще бъде изгодно.

5 навика на момичетата със зашеметяваща коса

Стъпка 1: Подгответе косата си

Напръскайте косата си със спрей за топлинна зашита, или ако сте сложили на предния ден, просто навлажнете косата си, за да я оформите по-лесно.

Стъпка 2: Поставете ролките

Хванете кичур и го навийте на ролката. Внимание: колкото по-голям кичур захванете, толкова по-свободни ще са къдриците ви.

За да постигнете по-лежерен вид на прическата си, не навивайте на ролката последните два сантиметра от всеки кичур.

Стъпка 3: Фиксирайте косата си

9 често срещани грешки при боядисване на коса

Останете известно време с ролките, добре е да навиете косата си вечер и да спите с тях. Ако нямате време да изчакате естественото действие на ролките, можете да забързате ефекта с мощен сешоар, което ще накара косата ви да прилепне по-добре към ролките.

Стъпка 4: Свалете ролките

Внимателно откопчайте ролките и ги сваляйте една по една.

Стъпка 5: Изгубена сред вълните

В първия момент къдриците ви ще бъдат твърде прилежни и загладени. Прокарайте пръсти от корена до краищата и разрошете косата си. Не се притеснявайте, че прическата ви ще бъде разхвърлена, така ще й придадете по-непринуден и модерен вид.

Стъпка 6: Voila!

Ето, къдриците ви са красиви и определено не са като на баба.