Не е лесно да уцелиш правилната комбинация от бижута, когато се стремиш да постигнеш така популярната напоследък тенденция на „напластените“ аксесоари.

За постигането на подобна секси бохо визия е необходимо да имате усет към бляскавите дрънкулки и правилното съчетаване помежду им.

Изберете си тема

Ако ще залагате на визия с много бижута, е добре да я издържите в една обща тема, а не просто да натрупате върху себе си каквито бижута намерите по кутиите. Рима и ритъм – нека те ви водят в избора на аксесоари. Съчетайте ги с тоалета, с грима или пък с настроението си.

Не пренебрегвайте основите

Започнете отнякъде, изградете основа и след това надграждайте – правило, което важи за почти всяка сфера от живота. Например, подбрете пръстен, който искате да е акцент. Украсете околните пръсти с по-семпли бижута. Тяхната цел е просто да подсилят ефекта на основния пръстен - звездата върху вашата ръка.


Да кажем нещо за дължините

И тук правилото за надграждането важи с пълна сила – сложете късо колие, след него малко по-дълго и завършете с най-дългото от трите. Това е начинът да създадете приятна за окото хармония в подребата на бижутата си.



Карнавал от бижута

Ако сте достатъчно смели и уверени в стила си, то за вас едва ли ще е проблем да нарушите правилата – съчетайте злато със себро, церконий с перли... Няма по-сполучливи комбинации от на пръв поглед невъзможните.

***

Но тъй като не всяка жена притежава дизайнерски замах, подплатен с творчески усет към експеримента, то ви предлагаме снимки на дами, спадащи към въпросния тип хора.

От тях можете да почерпите вдъхновение и идеи за това как най-успешно да комбинирате няколко броя пръстени на пръстите, гривни на китките или колиета на деколтето.

Лято е, зашеметете го с интересна визия!