Спорт и танци

С напредването на възрастта размерът на мускулите започва да намалява, увеличават се мазнините и метаболизмът като цяло се забавя. Когато метаболизмът ви е бърз, поддържането в идеална форма е лесна задача, но със забавянето му става все по-трудно да сваляте излишните килограми. Дори и възрастта ви вече да е напреднала, има няколко трика, със съвсем леки промени в начина на живот, да ускорите обмяната на веществата.

Четете още: Индексът на телесната маса не е точен показател!

Стъпка 1

Практикувайте редовно аеробни упражнения като ходене, бягане, плуване, каране на велосипед. Упражненията намаляват количеството на мазнини в тялото и увеличават чистата мускулна маса, което засилва метаболизма.

Стъпка 2

Приемайте витамин С, витамин В, зелен чай и женшен за ускоряване на метаболизма. Ако в тялото ви има дори и минимален недостиг на тези витамини, обмяната на веществата се забавя.

Стъпка 3


Хранете се по пет или повече пъти на ден, в малки количества. Този тип хранене кара метаболизмът да работи непрекъснато. Освен това ще се чувствате сити и няма да преяждате.

Стъпка 4

Консумирайте протеини, зеленчуци, плодове и здравословни мазнини с всяко едно хранене. Възрастните са склонни да ядат по-малко, а понякога и нездравословни храни, поради липса на време.

Четете още: Преяждането през уикенда проваля диетите