Златното символизира богатство и блясък. От домовете на заможните в историческите времена до престижа и изобилието в днешно време златото е останало непреходно.

Красотата му се крие във възможността всеки да се докосне до чара и изтънчеността му като интериорно решение. Домът ви може да заблести с тапети и мебели в златисто, както и с всякакви трикове за използването му. Ето няколко начина вашият интериор да заблести и направи впечатление.

Металните панели имат широка употреба. Златото може да бъде включено като елемент из целия апартамент. Използвайте вертикални панели за акцент и за да придадете отражение и светлина на пространството. В зависимост от това каква повърхност изберете, при политурата използвайте златното умерено. В по-големите помещения панелите със сатенена или матова повърхност трябва да допринесат за различни отблясъци, но с чувтсво за вкус и мярка.

Златното е въпрос на оригинално мислене

Златото в керамика и изковани елементи може да оживи една обикновена стая. Опитайте комбинацията златно и бронзово или медено и розово. Различните нюанси на златното контрастират добре на неутрални цветове като черно и бяло. Решете какви тонове златно ще използвате и декорирайте останалото пространство с фини земни тонове. Това ще ви помогне да подчертаете златното без стаята да изглежда като помпозно.



Антично злато

Ако предпочитате златното за нещо по-необичайно, обмислете декор с парчета златисти елементи във формата на огледало или маса със златен завършек. Тези елементи имат полиран вид и изглеждат класически изискано в комбинация с нежни пастелени тонове. Мебелите и различните детайли под този вид се намират в антични магазини и понякога на разпродажби на имущество. Щом намерите идеалния за вас декор, той ще се превърне в съкровището на помещението.



Нека има светлина

Златните и метални покрития отразяват светлината и по този начин интериорът изпъква. Независимо дали е изкуствена или естествена светлина се уверете, че златните елементи се отличават по най-добрия начин. През нощта внимавайте със стъклените маси и златните повърхности, които отразяват и насочват светлина. Не използвайте многобройни разпръснати осветителни тела или прекалено много блестящи повърхности за една наистина великолепна гледка.

Дори най-неочакваното кътче на вашия дом може да се превърне в място със стил и лукс ако решите да го освежите със златно. Обикновено се счита за дръзка проява на вкус, но вие винаги може да контролирате начина и количеството, с които се използва. Златните и различните метални повърхности допринасят за едно особено вълнение. Опитайте комбинацията дървен под с килим на златни елементи. Направо ще се влюбите!