Продължение...

Ярко червило и лепкав гланц

Кой би си помислил, че класическото червено червило и различните му оттенъци – особено оранжевият – изглеждат вулгарно за повечето мъже?

„Това е старомодно“, „Навява ми асоциации за майка ми и ми се отщява да се целувам“, „Не ми се занимава да бърша червени следи от лицето си“ и дори „Изобщо не е женствено“ - това казват мъжете. Какво да се прави, понякога дори звезди като Дженифър Лопес, Виктория Бекъм и Ан Хатауей допускат грешка в грима, слагайки си кървавочервено червило.



В черния списък влизат и неоновите оттенъци червила, които ще са модерни и през идния сезон, както и гланцовете с „непригодна за ядене“ консистенция (мазни, лепкави, с неприятен вкус) и моливът за устни, който става видим, след като се изтърка червилото.



Изкуствени мигли


Актуалното модно течение на 2012 г. - изкуствените мигли – не е на почит сред силния пол. В редица мъжки коментари се срещат подигравки по адрес на момичетата заради техните „мигли-пердета“ и „кравешки погледи“.



Споменават се и ужасяващи истории за изправяне на изкуствените мигли от вятъра и за отлепянето им в най-неподходящия момент. А и не всички мъже харесват ефекта от изкуствените мигли, равняващ се на три слоя спирала на нормални мигли. Изглеждат им неестествено и им напомнят за „стандартния изглед на уличница“.



Ким Кардашиян, Парис Хилтън и много други модни диви на Холивуд са силно привързани към изкуствените мигли.

За по-сполучливи експерименти с грима специалистите препоръчват да ползвате мигли на снопчета с различна дължина, за да бъде преходът от външния край на клепача към вътрешния по-красив и естествен.



Твърде дебели и твърде тънки вежди

Мъжката природа не търпи крайности – златната среда, а т.е. веждите с естествена форма, допада на силния пол къде повече от прекомерно дебелите, прекомерно гъстите или прекомерно тънките вежди.

„В моя хейт-списък на първо място е пълното оскубване на веждите, с последвалото им изрисуване с молив едва ли не на средата на челото“ и „Дебелите вежди ми навяват мисли за комунистически дейци и мъже-спортисти, но не и за момичето на мечтите ми“, споделят мъжете в интернет.



Valentino, Burberry, Narciso Rodriguez, Alberta Ferretti и други модни къщи изобщо не са съгласни с това мнение – гъстите вежди са модерни и актуални през 2012 г. и бяха показани в ключови ревюта за идния пролетно-летен сезон.

Трудно е човек да ги разбере мъжете – не смятаха ли те тънковеждата Памела Андерсън и дебеловеждите Фрида Пинто и Лили Колинс за секссимволи?

Очаквайте продължение...