Според древния китайския календар идва годината на дървения кон. Това е и най-подходящият талисман за 2014.

Конят е седмият знак в китайския зодиак и е особено животно. Нравът му е непокорен и свободолюбив. Той е символ на движението, напорист и с огнена страст. В същото време е най-верен помощник на човека от древни времена, пишат от "Монитор". Съобразявайте се с него, за да постигнете благополучие, съветват астролози.

„Всички говорят за син, но конят е по-скоро зелен. А най-точната му характеристика е дървен. Защото в китайската традиция има 5 основни елемента – дърво, метал, въздух, земя и вода. А зеленият цвят отговаря на елемента дърво”, обяснява Ани Пешева, астроложка, която е живяла 7 години в Китай, учила е китайска философия в Пекинския университет, а след това завършва международни отношения в Станфордския университет в САЩ.

Четете още: Как да посрещнем годината на Коня

Дървото е символ на развитието

Предсказва възраждане и обновяване. Посланието му е оптимистично - вещае добро начало и хубава година. В Китай дори има специален израз и пожелание:

„Конят идва и носи успех.”

Благородното животно е свързано с огъня, така единият елемент - дървото, поражда другия – огън. Двата знака взаимно се подсилват за развитие и буен цъфтеж. И не става дума само за природата, но и за душата и духовното развитие, за професията, семейството и всички сфери на живота. Затова годината ще е хубава, казва Ани. Независимо под кой знак сме родени, ще поемем част от енергията и характера на коня - активен, динамичен, целеустремен. Такава ще е и новата 2014 г.

Може да очакваме промени, които ще доведат до конкретен резултат, прогнозира Ани Пешева, съобщава dir.bg

Заедно с началната динамика, която Конят ни дава, той „гори” от нетърпение. Заредени със свободолюбието му обаче, има риск да станем и леко нетърпеливи – точно като него. Динамиката на коня е и доста изтощителна. Затова е разумно да се научим да съхраняваме силите си. Да бъдем по-спокойни - особено в такава година, която обещава да е по-активна. Повече баланс трябва да има около обяд.

Часът на Коня е от 12 до 13 и е важно в този отрязък от деня да сме по-умерени и спокойни. Вероятно затова китайците правят следобедна дрямка.