Автор
Woman.bg

Какво да добавим в салатата, за да отслабнем по-бързо?

В разгара на пролетта ти представяме няколко полезни съставки за твоята салата, които ще ти помогнат освен да се чувстваш по-свежа и заредена, и да отслабнеш по-лесно.

Конопено семе
Конопеното семе съдържа големи количества протеини, омега-3 мастни киселини и фибри. На вкус е леко сладко, ето защо едновременно със засищането, задоволява и глада на тялото за сладко, без да добавя захар. Прибави супена лъжица към салатата и ще се насладиш на 40 калории, пълни със здраве и енергия.

Авокадо
Половин авокадо е достатъчно, за да достави необходимото количество витамини, минерали и полезни мазнини. В това количество има около 160 калории.

Повече по темата четете тук: 5 здравословни продукта, с които трябва да внимавате

Ябълков оцет
Всяка салата се нуждае от подобен вкус, за да придобие леко кисел вкус. Две супени лъжици към дресинга потискат апетита, стимулират обмяната на веществата, намаляват задържането на вода в организма и подуването на стомаха. Като калории това се ядява по 5 калории на 1 супена лъжица.

Копър
Копърът е лесно достъпен и има чудесни свойства, които ни карат да почувстваме по-бързо ситост в стомаха. Малко известен факт е, че той всъщност има и антимикробни свойства, които предотвратяват подуването на стомаха.

Бадеми
Бадемите съдържат протеини и полезни мазнини, които ще те накарат да се почувстваш сита и по-рядко ще посягаш към вредните снаксове, чипсове и солети. Ако правите салата вкъщи, поставете бадемите във фурната за няколко минути и след това сложете в купата със зеленчуци. Една шепа от тях ще достави на организма към 130 калории.

Още по темата четете тук: Пролетна салата с ягоди