Окото е най- сложният и нежен орган в нашето тяло. Един от най-често срещаните офталмологични оплаквания в световен мащаб и в България е синдромът на сухото око. Голям процент от засегнатите са хора от различни възрасти и пол, най-често работещите с компютър и/или страдащите от други заболявания на очите - късогледство,глаукома, очни възпаления, катаракта, облъчване на роговицата и конюнктивата и др.

Състоянието е свързано с недостатъчно овлажняване на повърхността на очната ябълка, което води до сухота, повишена чувствителност на очите и често зачервяване, парене, събеж и очен дискомфорт.

Понякога редица фактори могат да причинят описаните по-горе симптоми, като например:

►сух въздух и вятър

►прах

►носене на контактни лещи

►работа на компютър

►хормонални проблеми

►възпаление на роговицата на окотото

►възпаление на конюнктивата на окото

►прием на контрацептиви и други медикаменти

►употреба на бета-блокери и/или някои анестетици

►напреднала възраст

►неподходяща козметика

►хиповитаминоза или недостатъчен прием на витамин и/или витамини

►период на менопауза

►умора на очите

►алергии и др;


За здравето на очите трябва да мислим всеки ден. Капките за очи са много важни, както за ежедневна профилактика, така и за успокояване на сухите, раздразнени и зачервени очи.

Как да изберем най-правилния продукт?


Лакримила е напълно натурален продукт под формата на удобни за употреба стерилни монодозни опаковки. Продуктът е патентована комбинация от 5 лечебни билки с утвърдено успокояващо и противовъзпалително действие:

ОЧАНКА, ДИВА БЯЛА ТИКВА, АРНИКА, ЛАЙКА, СЕДЕФЧЕ.


Освен тези билки, капките за очи Лакримила съдържат натриев хлорид и натриев дехидрогенфосфат, които имат за цел и допълнително да спомогнат за възстановяване и стабилизиране на рН.

LACRIMILLA е медицинско изделие, което ефективно помага при повишено сълзене и умора на окото, причинено от продължително натоварване на очите или външни агенти като например: прах, вятър и слънце, смог, цветен прашец, суха топлина, климатик, продължителен престой пред монитори и видео екрани. Изключително подходящ при сухо око.

Лакримила капки може да бъде прилаган и при хора, които ежедневно употребяват контактни лещи и може да се ползва всеки ден.

Lacrimilla drops е фитопродукт от ново поколение, който може да се използва от всички членове на семейство, дори от бебета над 6 месеца. Капките могат да се прилагат постоянно и дори да се комбинира с различни противоалергични или други офталмологични продукти.