Един най-горещите и красиви трендове в косите на брюнетките за тази година са карамелените кичури.

Ако искате да освежите косата си, се възползвайте смело от съчетанието тъмнокестенява коса с няколко карамелени кичура за разкош.

Русите оттенъци върху тъмната коса обикновено изглеждат твърде неестествено, затова заложете на по-натурално изглеждащи цветове за кичурите си, които по елегантен и семпъл начин да се открояват върху основния ви цвят добавяйки „сладост“, светлина и обем на косата.

Звездите са отдавна влюбени в тенденцията като най-последователни в поддържането на карамелени кичури са Натали Портман, Леа Мишел, Джесика Алба, Ева Лонгория и др.

Ако имате бледа и светла кожа, можете да правите интересни съчетания между кестенявата си коса и два вида кичури – руси и карамелени.

Можете да създадете кичури само на избрани места с помощта на четка за боядисване. Това ви позволява да разработите свой собствен стил с няколко добре поставени светлинни ефекти в косата.

Първо, срешете косата внимателно и с път на обичайното място.

След това подгответе сместа за кичури и я нанесете върху желаните кичури коса с помощта на четката. Това става най-добре, ако издърпате съответния кичур настрани от кожата на главата. Избягвайте, доколкото можете, нанасянето на смес за кичури върху кожата на главата.

Измийте всеки кичур в обикновено алуминиево фолио, за да избегнете „изцапването“ на останалата коса боя.

Времето на действие зависи от първоначалния цвят на косата и желаната степен на изсветляване.

В края на времето на действие обилно изплакнете косата си с вода, преди да я измиете с мек шампоан. Оставете балсама в косата си няколко минути. Накрая, изплакнете косата отново.