Карла Бруни-Саркози твърдо е решила да възроди певческата си кариера и ще издаде нов албум през зимата, потвърди нейният продуцент.

Носят се слухове, че бившата първа дама на Франция дори ще участва в нов биографичен филм за семейството си. Новината за намерението на 44-годишната красавица да възроди кариерата си в шоубизнеса дойде, след като съпругът й Никола Саркози беше заснет на първата си публична проява след загубата на президентските избори във Франция, предаде БГНЕС.

57-годишният Саркози обяви оттеглянето си от политиката след поражението на изборите в неделя, които го направиха първия френски държавен глава от 31 години насам, който е свален от власт след само един мандат.

"Карла не е прекратила кариерата си по време на петте години власт на Никола Саркози. Тя продължава да композира. Тя се отказа от концертите си пред публика по практически причини, но сега може отново да започне да пее", заяви Вероник Рампаса, говорителка на Бруни-Саркози.

Бившата манекенка има свое звукозаписно студио в къщата си в Париж и ще издаде нов албум по Коледа. Тя се надява да повтори успеха на албума "Quelqu`un m`a dit", който излезе преди 10 години и беше продаден в около 2 милиона копия, главно във Франция. Последните й албуми "No Promises" и "Comme si de rien n`était" не бяха толкова добре приети.

След сватбата й със Саркози през 2008 г., бившата първа дама на Франция не е излизала от светлините на прожекторите. Тя се снима на кориците на лъскави списания като "Венити Феър" и "Вог", включително на покрива на Елисейския дворец, а и участва във филма на Уди Алън "Полунощ в Париж".