Почти всяка една жена си е задавала този въпрос: „Как да стопя мазнините на корема?“ Всъщност коремните мазнини са най-опасния вид мазнини, а голямата талия е показател най-често за заболяване.

За съжаление малко са късметлийките, които „нищо“ не правят, а изглеждат повече от превъзходно и могат да се похвалят със стегнато тяло и добре оформени мускули.

Повечето жени обаче не са доволни от външния си вид и физическата си форма и имат нужда от правилните насоки, които да им помогнат да влязат във форма.

За да се оттървете от мазнините на корема е нужно повече от правене „само“ на коремни преси.

Започваме да наддаваме около корема, когато нашите нива на кортизол скочат. Стресът е един от основните виновници за високите нива на кортизол. Когато това се случи, кортизола блокира растежа на мускулите (тъканта, която изгаря калориите най-ефективно), и в същото време започва да се складира мазнина в коремната област.

Знаехте ли, че... стресът може дори да се породи от лоша диета!?

Проучвания показват, че стресът причинен от диета може да повиши нивата на кортизола, което от своя страна да стопира топенето на мазнини дори и при ограничаване на калориите.

Ето как да тръгнете по пътя към по-плосък и стегнат корем:

Враг номер едно: Захарта

За да се справите с коремните мазнини е нужно да намалите калориите, които приемате и да увеличите протеините, пълнозърнестите храни и зеленчуците. Забравете за тортичките и всякакви други десерти.

Ако ви се хапва нещо сладко може да го замените с лъжичка мед или да поръсите сутрешното си кафе с канела. Канелата е подправка, която стабилизира кръвната захар.

Четете още: Как отслабват звездите: Чарлийз Терон

Кратки упражнения

Добре е да правете кратки упражнения, които ангажират няколко мускулни групи и работят за сърдечно-съдовата система. Бъдете активни през деня, дългите разходките също ще помогнат.

ВИДЕО:

Сън

Съветваме ви да се откажете от работата през нощта. Когато вашите биоритми са изключили, вие ядете повече. Лишаването от сън също може да промени производството на хормони, засягащи вашите нива на кортизола. Около 7 часа сън на нощ е едно от най-добрите неща, които може да направите за вашето тяло.

Витамин C

Витамин С помага за балансирането на нивата на хормонa кортизол, когато сме под стрес. Този витамин ще ви снабди с карнитин, съединение от съществено значение, използвано от тялото да превръща мазнините в гориво, което го прави приятел в изгарянето на мазнини. Задължително включете в менюто си цитрусови плодове и киви.

Хапвайте мазнини, за да топите мазнини

Добрите мазнини се съдържат в храни богати на Омега – 3, като сьомга, авокадо и орехи. Тези храни са пълни с хранителни вещества, които ви дават ситост през целия ден.

Четете още: От секса не се отслабва!