След като онзи ден стана ясно, че Кейти Холмс и Том Круз се развеждат, медиита бзапочнаха да нищят личния живот на двете звезди.

Според източници близки до Кейти, тя споделила, че е започнала да се превръща в робот, докато е била заедно със съпруга си.

Тя допълнила, че чувства, че се е променила изключително много докато е била с Том.

„След тези пет години Кейти наистина чувстваше, че полудява и че в действителност се превръща в робота, който пресата я обвиняваше, че е. "Кейти в действителност имаше страхотна самоличност, тя беше смела и борбена. Промени се изключително много, откакто е с Том. В края на краищата всичко и дойде в повече и тя реши, че трябва да предприеме нещо. Като цяло тя порасна и свали звездните очила, които носеше” - споделят близък до семейството.

Кейти решила да подаде документи за развод след като се запитала колко всъщност контрол упражнява Том над живота й и над решенията, които взима.

„Кейти не искаше Том да взима всички решения в живота на Сури. Тя реши, че вече е време тя да взима решенията относно това, кое е най-доброто за дъщеря й или поне да има право на мнение, това би било невъзможно ако остане г-жа Том Круз” – допълва източникът.

Оказва се, че родителите на актрисата също са доволни от решението й. „Беше доста трудно за тях през последните пет години да гледат как Том контролира Кейти, те чувстваха, че са загубили дъщеря си”.

Само преди две седмици, на церемонията за наградите Friars Club Foundation, Том сподели с медиите: „Съпругата ми не можа да дойде тази вечер. Искам да й благодаря, че направи този костюм за мен. Тя е невероятна. Щастлив съм, че съм женен за нея”.

В документите по развода се споменава, че Кейти иска пълно попечителство на 6-годишната им дъщеря Сури. Според предбрачния им договор Холмс ще получи по 3 милиона долара за всяка година брак. Тоест тя ще забогатее с 15 милиона, както ще вземе и къщата им в Бевърли Хилс, оценена на 35 милиона долара. Ако обаче беше издържала 11 години с Том, Кейти щеше да има право върху половината му състояние - 275 милиона долара. Но актрисата е посочила в документите "непреодолими различия" със звездния си съпруг и не можела да живее повече с него.

Според твърдението на доста източници Том не е очаквал съпругата му да подаде документи за развод. Други твърдят, че Кейти го е предупредила, но не му е дала възможност да контролира медийния бум около новината, както това направи Круз при развода си с Никол Кидман. Това, че Кейти направи самостоятелно изявление относно желанието й да се разведе, говори че със сигурност има несъгласие и изненада около развитието на отношенията на двамата.

Само преди две седмици Том и Кейти бяха щракнати от папараци, хванати за ръка.

Последна папарашка снимка заедно: Том и Кейти хванати за ръка

Въпреки това Кейти не присъства на нито една от световните премиери на най-новия филм на съпруга си Rock of Ages, независимо от това, че Круз засвидетелстваше любовта си към нея по всевъзможен начин пред медиите.

Според близки до двойката най-скорошните скандали в отношенията им са два. Първият бил относно желанието на Том да отпразнува 50-годишния си юбилей в Исландия, където снима последния си филм Oblivion. Тази идея определено не се понравила на съпругата му.

Този конфликт бил последван от втори, относно корицата на W magazine, на която Том Круз позира заедно с две разсъблечени блондинки. Идеята на фотосесията е, че Том позира като героя от филма Rock of Ages - Stacee Jaxx. Снимките накарали Кейти да се почувства доста неудобно. Щом видяла фотосите, актрисата останала "безмълвна" и се почувствала доста засрамена. Това обяснява и защо тя отказа да се появи на премиерата на филма.

Брюнетката често бе заснемана от папараци, изглеждайки тъжна и изтощена по време на брака си. Според нейни близки звездата се е чувствала изключително нещастна от месеци, ако не и в продължение на години.

Бракът им бил толкова лош, че през последните няколко години двамата практически живеели отделно.

Кейти живеела заедно със Сури в апартамент в Ню Йорк, докато съпругът й пътувал по света. Малкото момиченце е единствената компания на майка си. Според близки до актрисата, тя оставила старите си навици, кариерата и живота си на заден план, за да се превърне в г-жа Том Круз. Това решение я оставило практически без никакви приятели.

Източници допълват, че Кейти, която имала постер на Круз на стената в спалнята си, открила че да бъдеш омъжена за работохолик, който е изключително религиозен, не е лесна работа.