Вече ви разказахме малко повече за китайската диета и ви дадохме примерно меню за нея.

Целият текст можете да прочетете тук.

Днес ще споделим втория вариант на този ефективен режим.

През първата седмица можете да ядете по едно яйце и един портокал и да пиете зелен чай на закуска, обяд и вечеря.

През втората седмица можете да ядете само каши и да пиете зелен чай без захар.

През третата седмица яжте само сурови или варени плодове и зеленчуци. Освен зелен чай можете да пиете и сокове.


В тази диета първата седмица е най-тежка – ще можете да ядете само по три портокала и три яйца всеки ден, пиейки неподсладен зелен чай. Ако издържите тези седем дни, втората седмица ще ви бъде по-лесно, тъй като ще можете да ядете неограничени количества сварени с вода каши. Забранени са само булгурът и грисът.

През третата седмица менюто е доста по-разнообразно, тъй като можете да си готвите различни зеленчукови ястия и салати и да пиете различни сокове. Можете да използвате в готвенето олио и малко сол. Последната седмица е от значение не само за телесното тегло, но и за общото здравословно състояние.

Разбира се тази диета е много нискокалорична и строга и трудно се спазва. Затова трябва да излезете от нея постепенно. Добавяйте продукти в менюто си един по един на малки порции. Не яжте по повече от два сурови плода на ден и яжте краве масло само в натурален вид.


Както виждате и двата варианта на китайската диета са доста сурови, но първият вариант се отличава с по-голямо разнообразие и по-добре балансирано меню. За сметка на това вторият вариант ще ви отърве от повече излишни килограми. Така че решението зависи само от вас, само запомнете след диетата да се стараете да се храните балансирано и здравословно.