Изрусяването може да се окаже по-трудно начинание, отколкото предполагате.

Причината е в това, че русото има много отенъци, всеки от които отива на определен тип кожа и очи. Като цяло натуралните златисти тонове и русите кичури се препоръчват на жени с топъл тен на кожата, а за останалите са подходящи платинените руси тонове.

Освен това всяка коса „попива“ цвета по различен начин и много често резултатът след внимателно подбиране на цвета и още по-внимателно боядисване се оказва не този, който сте желали.

И така, ето кои са най-познатите варианти на русо:

Платинено русо

Най-чистото русо, ако можем така да го определим, без никакви подтонове и примеси на цвета. Постигането на красиво платинено русо е доста трудоемки задача. Онова, което саботира най-често добре изглеждащата руса коса е неправилната ѝ поддръжка, която оставя косата да изглежда суха и без блясък.

Четете още: Цветът на косата и бледата кожа

Това е резултат и от редовното обезцветяване на косъма, но на днешния пазар съществуват твърде много продукти, които могат осезаемо да забавят процеса на изтощаване на косъма.

Златно русо

Едно от лесните за постигане варианти на русо, което придава по-естествен вид на дами, които по принцип са брюнетки и прекалено характерното платинено русо не им отива. Златно русо се използва и за кичури, съчетани с по-тъмен цвят на косата – те омекотяват визията и ѝ придават нежен отблясък.

Четете още: Летен тренд: Брюнетки стават блондинки