Съществуват купища рецепти за гъста, красива и силна грива. Но даваме ли си сметка, че преди да стигнем до “илачите”, сами извършваме някои твърде пагубни за косата ни процедури?

Старата четка за коса

На колко време сменяте гребена или четката си? Забелязвали ли сте колко са замърсени в основата си зъбците? Всъщност по четката ви има не малък брой микроби и мръсотии, които разнасяте по целия косъм с всяко ресане.

Премахвайте след всяко сресване космите от четката си и не забравяйте поне веднъж месечно да я накисвате за няколко минути в сода за хляб, която отстранява “отпадъчните продукти”.



Ресане на мокра коса

Нещо, което е абсолютно забранено да правите. Дърпането на косата, когато е мокра, за да се отстранят възли и сплитания, я опъва прекалено, накъсва и уврежда. Препоръчително е да използвате гребен с широки зъбци и да сте търпеливи в разресването.

Енергично и бързо разресване


Дори косата да не е мокра, ако я решите бързо и невнимателно, ще я увредите. Оставете безумните съвети за ресане от краищата към корените или разресването по сто пъти всяка вечер. Просто се решете на сектори, внимателно и не дърпайте силно заплетени краища.Няма доказателства, че по-честото ресане, ще направи косата ви неотразима. Затова- просто не бързайте.