"КОЙ Е КЪРТИЦАТА? Дали е предател или герой?

Предателите са най-страховитите личности в човешката история. Предател е и първият човек, защото предава Бога. Лъжата, изкушението, завистта и предателството заживяват в човека. Той лъже, тя лъже, то лъже. Всъщност, има ли някой, който не лъже? Една трета от жените изневеряват, всеки 2-ри мъж лъже жена си, всяко дете изрича първата си лъжа до една година след като проговори. Най-много мамим себе си. А истината често е пред очите ни. Всяко наше действие е продиктувано от собствената ни изгода: обичаме, за да бъдем обичани, жертваме се, за да бъдем герои, помагаме, за да бъдем добри ...и вършим предателства постоянно - осъзнато или не. Предателите са навсякъде. Ние живеем с тях, лягаме си всяка вечер до тях, бъбрим си с тях в офиса, клюкарстваме с тях по съседски. Ние сме предатели, защото най-важен съм „АЗ,” а човек за човека е вълк. В това шоу Къртицата ще бъде и предател и герой. Той ще лъже хората, с които ще живее, защото е най-добрият, най-подготвеният, най-умният, най-хитрият, най-издържливият, най-смелият, най-потайният, най-неочакваният.Той е избран да бъде предател, за да играе за теб. Къртицата ще ти изнесе най-добрия урок по оцеляване, защото нищо в този живот не е такова каквото изглежда. Къртицата е главният герой."

Екипът на www.e-therapy.bg имаше възможността да осъществи психологическия подбор на участниците за риалити формата „Къртицата”.

Получен шанс за истинска полева работа. Предизвикателството пред екипа беше голямо, сондажът – национален, работата - къртовска, а изводът безкомпромисно лъсна под прожектора на истината:

„Имало едно време една Къртица и тя била СЛЯПА.”

Но колко точно сляпа и за какво?

Кого е по-лесно да заблудиш – себе си или другите? Дали най-голямата лъжа не е самозаблудата? Ларошфуко е казал, че хората са безутешни, когато ги лъжат врагове или ги предават приятели, но често изпитват удоволствие, когато лъжат или предават сами себе си. В края на краищата всеки се оказва някой друг.

Пожелаваме ви да успеете да разпознаете КОЙ Е КЪРТИЦАТА в шоуто, но и да разкриете Къртицата дълбоко в душата си, защото всички сме къртици - най-вече за самите себе си. Успех!