Ключовата дума на правилното хранене е разнообразието.
Колкото по-разнообразни ястия хапвате, толкова по-голяма е вероятността да балансирате правилно протеини, въглехидрати и мазнини.
Ето някои комбинации:
- Спанакът е много полезен, но когато го комбинирате с авокадо, става още по-здравословен. Изследванията показват, че добрите мазнини в авокадото повишават нивата на мастно-разтворимите каротеноиди в спанака.
- Сезонни плодове. Шепа бадеми и други сушени плодове.
- Когато витамин С се комбинира с яйца, тогава получавате най-мощното средство за усвояване на желязо. Витамин С прави желязото до 6 пъти по-разтворимо, което означава, че можете да използвате 100% от желязото, което поглъщате, а това ще ви спаси от умора и дори анемия.
- Голяма купа обезмаслено мляко и овесени ядки. Добавете и любим плод.
- Малък пълнозърнест мъфин със стафиди и чаша обезмаслено мляко.
- Едно яйце, филия хляб и чаша портокалов/ябълков сок.