По-отговорните жени започват да се готвят отрано за Новата година с тренировки и диети.

А по-хитрите жени предпочитат да изглеждат зашеметяващо, без да си броят калориите. За целта трябва просто да си подберат правилно коригиращо бельо.

Разбира се никое бельо няма да може да ви „свие“ от 40-ри до 36-ти размер, нито да ви отърве напълно от ограниченията в храненето и необходимостта от движение. Но подходящо бельо може да скрие 2-3 сантиметра обиколка, да оформи релефа и силуета на тялото. Ако времето тече по-бързо, отколкото вие тичате по бягащата пътека, за новогодишното тържество ще ви трябва коригиращо бельо, което да ви направи наистина неотразими. Най-важното е то да съответства на особеностите на вашата фигура.

* Бодито поддържа и оформя гърдите, прибира корема и оформя линията на талията.

* Коригиращите гащички „скриват“ коремчето и твърде пухкавото дупе, а гащичките с висока талия оформят и линията на талията.

* Минимайзерът (сутиен) ще оформи гърдите ви и ще коригира размера им (твърде големите гърди визуално се намаляват с един размер).

* Бодидресът оформя цялостния силует (поддържа и оформя гърдите, коригира линията на талията, прибира малко коремче, заобля и повдига дупето и изглажда линията на бедрата).

За да не се двоумите дълго в магазина, разглеждайки богатия асортимент, спазвайте няколко прости правила за избор на коригиращо бельо:

1. Обърнете внимание на качеството на материалите и обработката им – идеалното коригиращо бельо е безшевно или в краен случай с плоски шевове.

2. Когато пробвате бельото, обличайте боди или бодидрес през краката, предварително събирайки плата на „хармоника“ отгоре надолу.

3. Важно е да изберете правилния размер – бельото трябва да приляга плътно и да не „виси“ никъде. Затова изберете бельо, което при пробване се облича с усилие (може дори да се възползвате от помощта на консултанта).

4. Бельото не трябва да ограничава движенията и да пречи на дишането, платът не бива да е прекалено разтегнат, а шевовете не трябва да се впиват в кожата.

И още нещо – през първите дни коригиращото бельо се носи не повече от 2-4 часа.



За тези форми Ким не се е подлагала на пластични операции (което доказа и с рентгеновата снимка на дупето си), а е използвала коригиращо бельо



Дори знаменитите бедра на Джей Ло, застраховани за 1 млн. долара, се нуждаят от коригиране с помощта на специално бельо.



От дебела тинейджърка Кели Осбърн се превърна в стройна хубавица. Разбра се не без помощта на коригиращ бодидрес.



Кристина Агилера ту пълнее, ту отслабва, но на червените пътеки винаги изглежда безупречно. Това отчасти се държи на коригиращото боди.



Тази прилепнала рокля на Emilio Pucci изисква идеални форми, затова Бионсе ползва коригиращи шорти и сутиен.