Необходими продукти:

* брашно – 250 гр.
* краве масло – 125 гр.
* връзка зелен лук
* 100 гр. твърдо сирене (например чедър)
* сметана – 75 гр.
* сирене рикота (или крема сирене) – 150 гр.
* броколи – 100 гр.
* спанак – 100 гр.
* 2 яйца
* 1 яйчен жълтък
* сол, вода

Начин на приготвяне:

Смесете брашното с наситненото масло, добавете жълтъка, посолете и добавете три супени лъжици вода. Омесете твърдо тесто, разстелете го в предвидената за целта форма за печене и оформете стените на “кошничката”. Печете около 30 минути, докато тестото не стане сухо и не добие лек златист загар.

Нарежете лука на ситно. Броколито се сварява до полу-готовност. Спанакът се размразява, ако е пресен се измива и се нарязва на ситно.

Размачкайте рикотата (крема сиренето), добавете сметаната и двете яйца, добавете настърганото сирене (чедър), а после и зеленчуците и лука. Посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте.


Плънката се полага в изпечената “кошничка”. Пече се около 25 минути, до порозовяване на горния слой. Ястието се сервира леко охладено.