Състоя се едно от най-грандиозните и значими модни събития, на което се събраха световни знаменитости, за да почетат изкуството но покойния Alexander McQueen в музея за изкуства Metropolitan.

Гала вечерта в иконичния музей за мода бе кръстена “Alexander McQueen: Savage Beauty”, а цялостанта декорация на музея бе в стил есенната му колекция от 2008-ма, „Момичето, което живееше в дървото” (“The Girl Who Lived in the Tree”), преливаща от декоративни дървета, храсти и красиви цветя.

На червения килим пред обективите на десетки фотообективи се разходиха рокли и тоалети, които като същински произведения на изкуството украсиха събитието по неповторим начин.

Любимките на вечерта бяха двете бъдещи майки Джесика Алба и Кейт Хъдсън.

Те сияеха от красота – Джесика в рокля на Ralph Lauren и Кейт облечена в Stella McCartney.



Погледите останаха и в перлата от Барбадос, Риана, която се появи черна дантелена рокля на Stella McCartney и дълга червена плитка.



Дженифър Лопез успя да внесе суматоха сред меките класически цветове, изпълнили събитието, появявайки се с пищна цикламена рокля с болеро на Guuci и ярко червено червило. Съпругът й Марк Антъни „по традиция” остана в сянката на латино Дивата.



Набиращата все по-внушаваща слава Блейк Лайвли показа прекрасното си тяло в рокля от котюр колекцията на Chanel.


Разгледайте останалите звезди и техните рокли в Галерията ни... И гласувайте в анкетата ни за най-добре облечена дама на Met Gala.