Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената звезда на наградите "Златен глобус"? (снимки)

Бляскавата церемония по връчването на наградие „Златен глобус“ се проведе в „Бевърли хилс” вчера вечерта в Лос Анджелис и мина под мотото на атентата в Париж.

Световните кинозвезди показаха своята съпричастност към трагедията като се появиха с надписи „Аз съм Шарли”. С бурни овации и ставане на крака присъстващите показаха подкрепа за жертвите на терористичните атаки във Франция. , съобщава БТА.

53-годишният актьор Джордж Клуни получи специалната награда "Сесил Б. де Мил", която се връчва всяка година на онези, които имат "отличителен принос" в света на шоубизнеса.

Клуни, който беше със значка, на която пишеше "Аз съм Шарли", благодари за признанието, поздрави своята съпруга Амал и окуражи тези, които не са спечелили награди. Той говори и за шествието във Франция, като каза: Ние няма да живеем в страх.

* Джордж Клуни

"Юношество" (Boyhood) взе "Златен глобус" за най-добра филмова драма. Лентата освен това донесе на Ричард Линклейтър приза за най-добър режисьор. Като се прибави и наградата за най-добра поддържаща актриса във филм за Патриша Аркет, "Юношество" определено може да бъде обявен за големия победител на вечерта с три отличия от общо пет номинации, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

* Патриша Аркет

Въпреки че филмът представя наглед простата история за отрастването на едно момче, макар и от разделено семейство, заснемането му е било истинско предизвикателство - той е бил сниман в продължение на 12 години с едни и същи актьори.

Първият приз на вечерта, за най-добър поддържащ актьор във филм, отиде при Джей Кей Симънс за "Камшичен удар".

Филмът "Гранд хотел Будапеща" на режисьора Уес Андерсън взе "Златен глобус" за най-добра комедия или мюзикъл.

Един от фаворитите на церемонията, филмът "Бърдмен", взе две награди от общо седем, най-много от всички, номинации. Той бе отличен за най-добър сценарий, както и за най-добър актьор в комедия или мюзикъл - приз, който отиде при Майкъл Кийтън.

* Дженифър Лопес и Майкъл Кийтън

* Камила Алвес, Дженифър Анистън, Джъстин Теру, Матю Макхонъки;

Голямото разочарование на вечерта бе друг основен фаворит, "Игра на кодове", който остана с празни ръце въпреки петте си номинации.

Ейми Адамс получи "Златен глобус" за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си във филма "Големи очи".

* Ейми Адамс

Джулиан Мур взе "Златен глобус" за най-добра актриса във филмова драма за ролята си в "Все още Алис". Любопитното е, че тя бе номинирана и за най-добра актриса в комедия или мюзикъл, за филма "Звездни карти".

* Джулиан Мур

Отличието за най-добър актьор във филмова драма отиде при Еди Редмейн за превъплъщаването му в брилянтния британски физик Стивън Хокинг в лентата "Теорията на всичко".

* Еди Редмейн