Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената звезда на наградите ''Златен глобус''?

Вчера, в Лос Анджелис, се проведе 70-тата церемония по раздаването на филмовите награди „Златен глобус".

Наградите "Златен глобус", които се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, са смятани за втори по престиж след Оскарите.

Драмата на Бен Афлек "Арго" и мюзикълът "Клетниците" са големите победители на тазгодишните награди Златен глобус. Филмът на Стивън Спилбърг "Линкълн", който е с най-много номинации за Оскар, остана само с един Златен глобус.

Бен Афлек спечели в категорията за най-добър драматичен филм и за най-добър режисьор за своя разказ за мисията на ЦРУ по спасяването на дипломати в Техеран през 1979 година.



"Клетниците" спечели за най-добър филм, актьор и поддържаща актриса в мюзикъл или комедия.

"Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм спечели "Любов" на режисьора Михаел Ханеке.

Даниъл Дей-Луис спечели Златен глобус за най-добър драматичен актьор за ролята му в драмата на Стивън Спилбърг "Линкълн". Филмът имаше най-много номинации за Златен глобус - седем.

Британската икона Адел спечели "Златен глобус" за най-добра оригинална песен за последния филм за Джеймс Бонд "Скайфол".

Джесика Частейн бе обявена за най-добра актриса в драматичен филм за ролята й на неумолим агент на ЦРУ, преследващ Осама бин Ладен във филма "30 минути след полунощ".

Австриецът Кристоф Валц спечели Златен глобус за най-добра поддържаща мъжка роля, за филма на Куентин Тарантино "Джанго без окови". Валц играе ролята на зъболекар, станал ловец на глави.

Дженифър Лоурънс спечели Златен глобус за най-добра актриса в категорията мюзикъл/комедия, за ролята й в черната романтична комедия "Наръчник на оптимиста".

Австралийският актьор Хю Джакман получи Златен глобус за най-добър актьор в категорията мюзикъл/комедия за участието му във филма "Клетниците".

Куентин Тарантино спечели Златен глобус за най-добър сценарий за своя уестърн "Джанго без окови".

Джоди Фостър пък получи приза за цялостен принос "Сесил де Мил". Когато излезе на сцената да си вземе статуетката, тя със сълзи на очи сподели сексуалната си ориентация публично, за първи път и то пред очите на синовете си, които бяха в залата.

Джоди каза: "Никога нямаше да стоя тук тази вечер на тази сцена, без да дам признание на една от най-великите любови на живота ми. Бившата ми партньорка, сестра по душа и към днешна дата моя най-добра приятелка вече 20 години - Сидни Бернар. Толкова съм горда от нашето модерно семейство!"