Двудневно тържество, на което присъстваха аристократи и монарси от цял свят, отпразнува сватбата на последния неженен престолонаследник в Европа – люксембургския принц Гийом.

30-годишният младоженец, който след време ще бъде 7-ят велик херцог на Люксембург се врече във вечна любов към 28-годишната белгийска графиня Стефани дьо Ланоа.

В петък се състоя гражданската церемония по бракосъчетаването на двойката, която в разрез с вековната традиция бе проведено не в двореца на великите херцози, а в кметството.

На провелата се в семеен кръг церемония красивата булка бе облечена в кремав на цвят костюм от Chanel, който бе съчетала с обувки на нисък ток, малка чантичка от Chanel, романтична, вълниста прическа и дискретен грим.

Бляскавото събитие бе съпътствано от фойерверки, концерти и гала вечеря в двореца, на която бъдещата херцогиня на Люксембург отново демонстрира харизматично излъчване и безупречна визия.

Русокосата дама бе заложила на ефектна и същевременно с това стилна визия, включваща рокля с бродерии от есенната колекция за 2012 на Elie Saab, елегантна прическа, украсена с впечатляваща тиара и нежни диамантени бижута.

На следващия ден двойката се врече във вечна любов в катедралата "Нотр Дам де Люксембург".

Венчавката, умело съчетаваща в себе си традиция и модерност, събра на едно място редица политици, аристократи и короновани особи.

Освен множеството гости от каймака на световната аристокрация на църковната церемония, отслужена от люксембургския архиепископ Жан-Клод Олриш, бяха поканени и 270 граждани на великото херцогство.

Така по желание на младоженците едно от най-обсъжданите и бляскави събития тази година придоби по-модерни отсенки.

Булката бе облечена във великолепна дантелена сватбена рокля, дело на ливанския дизайнер Elie Saab.

Красивата дреха с цвят слонова кост, декорирана със сребърни нишки, стилизирани във формата на листенца е с копринен воал, дълъг над 4 метра, който бе носен от двете шаферки.

Косата на херцогинята бе прибрана в стилна прическа и украсена с тиара от Altenloh de Bruxelles, която е в семейството на Стефани от далечната 1878 година.