Винаги ни е дразнила думата бенка. В английската реч използват много по-деликатно и красиво наименование, а именно “beauty mark”.

Красивите отпечатъци, особено по лицето, се свързват с интересни легенди, оформящи образа на притежателя им като страстна натура на късмета, на любовта, на съблазънта, на ревността. Бенката се приема като романтичен символ на божията симпатия, докосване от природата или като поличба за специална мисия на този свят.

Кое е вярно в тези твърдения е спорен въпрос, но едно е сигурно – бенките са атрактивни и могат да внесат неподправен и неподражаем чар на лицето, което украсяват.

Ако имате бенка на място, което почти непрестанно е изложено на различни климатични условия и най-вече „директен сблъсък“ със слънчеви лъчи, то не забравяйте да използвате бяла и декоративна козметика със слънцезащитен фактор.

И все пак, ето някои основни предположения за съдбата и характера на хора с бенки върху определени места по лицето.

Ако е на челото, бузата или носа, това означава, че животът на този човек зависи най-много от детските и юношеските му години. Решенията, които вземе през този етап и начина, по който формира характера си, ще са решаващи. Тези хора притежават остър ум и мъдрост, по-бързо асимилират нещата и паметта им е завидна.

Четете още: Бенките са рани от предишен живот

Четете още: Кажете сбогом на проблемните бенки

Четете още: Меланомът - най-опасният рак



Ако бенката е на устните (на, под и над тях) или брадичката, това е знак, че тези хора ще си живеят най-добре едва, когато минат 40-те си години. По-късно ще срещнат любовта, по-късно и ще създадат семейство. Но пък хубавото при тях е, че няма да живеят бедно. Рано или късно съдбата ще им предостави една или няколко възможности за доста добри финансови постъпления.

Четете още: Трябва ли да се махат бенките?

В случай, че имате бенки на няколко от тези места на лицето, животът ви е динамичен, лесно стигате до върха, а после дъното, за да започнете ново изкачване, но като цяло щастието ще бележи съдбата ви. Ще си живеете безгрижно, ще имате много приятели и хората, които ви обичат. А вие самите сте весели, открити и с много либерално мислене.

Четете още: Пинк е "Жена на годината"

Ако имате бенка някъде по челото означава, че ще играете лидерска роля в живота на много хора.

Четете още: Анджелина Джоли влиза в политиката