Грижите за миглите и веждите далеч не отнемат много от времето ни, но те са важна част от цялостната грижа за нашето лице. Те също имат нужда от подхранване и заздравяване.

Може сами да се погрижите за вашите мигли, за да заблестят за всеки един повод.

Като правило, естественото опадане става незабележимо: новите мигли, израствайки, просто заменят старите. Това е естествен процес на обновяване.

Четете още: Избор на очна линия

В този случай миглите изискват обикновена грижа: сутрин и вечер трябва да се разресват отдолу нагоре с помощта на четчица, намазана с масло. Преди сън следва да се премахне спиралата от миглите със специална емулсия или тоалетно мляко.

Най-лесното, което може да направите самостоятелно за лечение при опадане на мигли - да втривате кастрово масло (също и ленено или маслен разтвор с витамин Е) в миглите и клепачите преди сън.

Четете още: Как да изберем подходящата спирала?

В домашни условия грижи за миглите могат да се полагат веднъж седмично с различни масла и маски. Ето примерна маска за изящни мигли, която може да пробвате:

Маска за гъсти мигли

Смесете половин ч.л. ленено семе, 10 капки рициново масло и 1-2 капки камфорово масло. Сместа се нанася върху миглите и след 20-30 минутки се изплаква с хладка вода.

Ако имате стара спирала, четката ще ви свърши перфектна работа - просто я измийте хубаво и я подсушете преди употреба.



Още един съвет от нас за запазването на красиви мигли е по-малкото използване на извивачките за мигли. Голяма опасност за мислите е извиването им след като е нанесена спирала.

Все пак всяка жена знае, какво я прави неотразима. Далеч не на последно място в този списък заема погледа, затова обърнете специално внимание на миглите си!