Много млади дами се притесняват да носят очила с диоптър, водени от погрешното схващане, че те скриват красотата, създават неподходящо впечатление за личността им и буквално съсипват привлекателността им в мъжките очи.

Сбогувайте се с тези предразсъдъци! Съветваме ви на първо място да изберете елегантна и ненатрапчива рамка на очилата, а след това да последвате съветите, които сме изброили по-долу:

Грижете се за веждите си

Винаги, винаги поддържайте веждите си в съвършена форма. Редовно ги почиствайте от израсналите косъмчета, оформяйте ги във възможно най-близка до естествената им форма и винаги ги сресвайте, за да подредите и умиротворите непокорните и рошави косъмчета.

Причината да ви съветваме да обръщате специално внимание на веждите си, е че очилата с диоптър винаги акцентират върху „рамките на лицето“.

Прикрийте тъмните кръгове под очите

За съжаление очилата с диоптър акцентират вниманието не само върху веждите, но и върху тъмните кръгове под очите. Налага се да положите грижи за прикриването им, използвайки коректор. Съветваме ви да разнасяте коректора с гъба за грим, което ще ви осигури съвършено сливане на продукта с кожата.

Ах, тези мигли

Ако искате очите ви да изпъкнат под диоптърните стъкла, то бъдете сигурни, че сте положили необходимите разкрасяващи усилия за оформяне на изключителни мигли. На първо място – извивайте ги с машинка за мигли. Това ще създаде оптическата илюзия за големи и красиви очи. Нанесете спирала с ефект обем и удължаване и бъдете сигурни, че очите ви ще изпъкнат на всяка цена.

Какво остава за сенките?

Гримьорите съветват да използвате сенки за очи, допълващи се с цвета на рамките на очилата. Например, ако рамките на очилата ви са кафяви, то ще изглеждате прелестно със сенки в синьо. Но ако предпочитате по-скоро семпъл и натурален вид, е добре да подбирате сенки в цветове близки до този на рамката.

Очна линия - защо не?!

Елегантна очна линия в кафяво или сиво ще направи очите ви оптически по-големи и свежи.

Не забравяйте устните

Ако рамката на очилата ви е кафява или черна, ви съветваме да оцветите устните си в класически нюанси като червено или бледо розово.

Ако пък рамките са цветни, тогава се придържайте към неутралната палитра червила и гланцове, за да не разпръснете цветните акценти навсякъде по лицето си. Това не би бил добър усет за стил и елегантност.



И нека поговорим за прическата

Ако сте почитателки на средно късата коса, заложете на прическа каре. В съчетание с рамки тип котешко око ще се превърнете в истинска радост за очите. Дамите със слабост към дългите коси е добре да поддържат женствен и елегантен стил прическа – вълнисти кичури, едри къдрици, или пък права коса, в която се оглеждат здраве и блясък.