Автор
Woman.bg

Красотата, здравето и позитивизмът на Ева Лонгория

Ева Лонгория е на корицата на последния брой на списание Health, което ежемесечно представя на читателите си звездни тайни за перфектна фигура и красота.

В интервюто за броя 36-годишната Лонгория говори за начина си на живот, отношението й към храната, козметиката и спорта.

„След като си взема душ веднага намазвам цялото си тяло с бебешко олио. Чак след това попивам влагата и имам най-меката кожа.”



В момента актрисата се справя с изключително натоварен график. Промотира поредния сезон на „Отчаяни съпруги”, движи ресторантите си Beso в Холивуд и Лас Вегас, завършва магистратура по Политология. Освен това, наскоро издаде и една от най-продаваните кулинарни книги „Eva's Kitchen”.

Говорейки за това какво значи за нея здравословен начин на живот, Ева споделя:

„Хората смятат, че здравето има общо само с физическото състояние на тялото, но за мен то е нещо много повече. Спомням си след развода ми бях толкова отслабнала, а всички постоянно ми правеха комплименти колко добре изглеждам. Всъщност, дотогава никога не съм била толкова изтощена и зле със здравето. Затова е много странно, че хората сравняваха състоянието ми със „здраво”. В момента са придържам към страхотен хранителен режим и се упражнявам. Сега отново съм един безнадежден оптимист!”



Ева разкрива и източника на позитивната си енергия:

„Просто съм родена такава. Много е забавно, защото аз просто не мога да изпадна в депресия. Дори след развода ми всички се учудваха колко бързо се възстанових. Аз пък им казвах – „Няма да оставя това да ме сломи. Нещо прекрасно ме чака зад ъгъла и нямам търпение да видя какво ще се случи по-нататък.””

А ето и за какво най-много съжалява красивата мексиканка що се отнася до здравето:

„Мисля, че съжаленията ми са свързани с времето, когато станах веган. Обичам философията на веганизма, но трябваше да спра да ям пиле и месо и да почна да ям само салати. Не знаех как да стана веган. Не знаех нищо за соята или бадемовото мляко. Не предполагах колко вкусни хлябове има. И просто си ядах салататите. Мисля, че щях да умра след една седмица на салати.”

Но как все пак актрисата успява да остане в перфектна форма?



„Бакалавър съм по Кинезитерапия, затова добре знам колко важно е движението. Била съм инструктор по аеробика, както и личен треньор в колежа, така че бях пристрастена към упражненията. Преди спортувах по час и половина всеки ден. Разбрах, че не ми трябва чак толкова много натоварване. Сега обичам да вдигам леки тежести и да правя коремни преси. Обожавам плочки. Мразя джогинг, ненавиждам кардио... Затова се опитвам да правя леко кардио по време на самите упражнения с тежестите.”

Вече за никого не е тайна, че Ева Лонгория обожава да готви. Но когато е на снимки й се доставя готова храна.

„Преди да мога да си позволя да си поръчвам прясно приготвена храна разчитах на домашно приготвени закуска и обяд, пакетирах си разни неща, взимах си бадеми. Винаги бях подготвена, защото винаги бях гладна.”

Любимата храна на мексиканката са пилешки бутчета и аспержи, а когато кани гости често приготвя Тортила супа, гуакамоле и пържоли с чили.



Лонгория е една от най-красивите жени в световния шоу бизнес. И все пак, тя не се чувства като по-специална в Холивуд:

„Не. Вероятно присъствам в тези класации за „Най-красива”, заради усилията на ужасно много хора да ме приведат във вида, в който ме виждате на червения килим. Това е илюзия, създадена от стилисти, фризьори, гримьори. Аз не отдавам толкова голямо значение на външния си вид за разлика от екипа, с който работя. Но си мисля, че хората виждат нещо отвъд лицето и тоалета ми и именно затова казват „Тя е хубав човек”.”