Необходими продукти:

300 гр. зелен боб
50 гр. кашкавал настърган
сол на вкус
1 с.л. къри
1 с.л. зехтин
3 с.л. заквасена сметана
1 кубче бульон зеленчуков
750 мл. вода
40 гр. пармезан настърган
1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

Задушаваме зеленият боб заедно с чесъна за 3 минути в зехтина.

Добавяме водата и кубчето бульон. Варим 15-20 минути след завирането.

След това пасираме. Слагаме на слаб огън и добавяме пармезана и сметаната, и бъркаме докато се получи гладка смес. Посоляваме на вкус и добавя кърито.

Супата сервираме топла с настъргания кашкавал и крутони. Източник: kulinaria.bg