Меки, горещи и топящи се в устата крокети.
Необходими продукти:
400гр. пушено топено сирене
4 яйца
6-8 с.л. галета
200мл. олио за пържене
250гр. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците на яйцата от жълтъците.
Разбийте белтъците до твърда пяна, а жълтъците смесете с 2 с.л. топла вода.
Още докато е студено топеното сирене се настъргва на ситно ренде. Смесва се с белтъчната пяна.
От получената смес оформете топчета. Сложете ги в хладилника, за да стегнат.
После ги оваляйте в галетата, след това в яйцата и пак в галетата.
Изпържете ги в загрятата мазнина в продължение на 1-2 минути.
Поднесете ги в гарнитура със сметана.