Днес ще ви представим рецептата за приготвяне на невероятно вкусна фритата с тиквички, идеална за предстоящите летни месеци.
Необходими продукти:
1 глава лук
3 супени лъжици масло
щипка захар
щипка сол и щипка прясно смлян черен пипер
2 средно големи тиквички
5 яйца
стрък прясна мащерка (или 1/4 чаена лъжичка изсушена мащерка)
1 домат
100 грама козе сирене
Начин на приготвяне:
1. Разтопете масло в тиган. Към вече разтопеното масло прибавете предварително нарязания лук. Поръсете лука с щипка захар, за да се карамелизира. Пържете го за около 8-10 минути.
2. Докато лукът се приготвя нарежете тиквичките на тънки кръгове. Към вече готовия лук прибавете тиквичките и ги поръсете с щипка сол и щипка прясно смлян черен пипер. Пържете ги докато тиквичките не започнат да придобиват лек кафяв отенък.
3. Разбийте яйцата в голяма купа и ги смесете с мащерката. Изсипете сместа към тиквичките, след което прибавете предварително нарязаните на кръгове домати към тях и поръсете отгоре с козето сирене. Оставете да се готви за 6 минути на средна температура.
4. Сложете тигана с ястието във фурната и печете на средна температура за 2-3 минути докато повърхността на фритата не придобие златист цвят.
5. Оставете вече готовата фритата да изстине за 10 минути, преди да я нарежете и сервирате.