Ястията от италианската кухня не са трудни за приготвяне и са лесно смилаеми.

Затова днес ще ви представим една рецепта, в която се използват лингуини – те са продълговати като спагетите, но плоски и по-тесни от талиателето.

Необходими продукти за 4 порции:


60 г. пармезан
1 яйце
400 г. тънки лингуини
3 лимона
Пипер
Сол
1 с.л. горчица
2 шепи босилек
75 мл. рапично олио
125 мл. зехтин

Начин на приготвяне:

Измийте лимоните с гореща вода, подсушете ги, настържете кората им и изстискайте сок от един лимон.

Междувременно в миксер-кана смесете олиото и зехтина с яйцето, горчицата, сока от лимон и солта и ги разбийте добре. След което оставете в хладилника да изстине.

Сварете лингуините в подсолена вода, изсипете водата и оставете настрани.

Измийте листата босилек и ги нарежете на едро.

Сложете тенджерата отново на топлия котлон и разбъркайте добре. След около минута я дръпнете от там и овкусете с черен пипер и щипка сол, ако е необходимо и лимонената смес.

Сервирайте веднага в приготвените от вас купи, като не забравяйте да поръсите всяка порция с малко пармезан.

Към това вкусно ястие може да добавите и свежа салата с авокадо и спанак: