Необходими продукти:
1 чаена чаша елда
1 морков
1 малка глава лук
2 яйца
сол, червен пипер, черен пипер, мащерка, шарена сол
Начин на приготвяне:
Елдата се измива и се вари в подсолена вода. Елдата е сварена, когато зрънцата се разпукат и омекнат.
Зеленчуците се нарязват на ситно, яйцата се разбиват, след което всички продукти се смесват добре. Прибавят се и подправките – по една кафена лъжица от всички. Добавят се и 2 супени лъжици брашно, за да стане сместа по-гъста.
Кюфтетата от елда се оформят с помощта на лъжица. Една супена лъжица е достатъчна за едно кюфте.
Кюфтетата се пържат в сгорещена мазнина от двете страни, докато придобият златист цвят.
Поставете ги в чиния,върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Източник: supichka.com