Автор
Woman.bg

Лапландия - там, където зимните мечти се сбъдват

Хотел Kakslauttanen се намира в Полярния кръг на Финландия сред красивата природа на Лапландия, близо до национален парк Urho Kekkonen.

През зимата селцето предлага много и уникални само по себе си настанявания за туристите, но най-атрактивно от всички е комплексът Kakslauttanen.

Той може да ви предложи уютно бунгало от камъни и дървета, в което запалена камина хвърля весели пламъчета по стените, а меки завивки и пухкави одеяла обещават нежни и уютни нощи.

Ако искате да поразхладите страстите и да изживеете нещо екстремно, Kakslauttanen ви предлагат нощ, прекарана в истинско снежно иглу.

В противен случай можете директно да си резервирате стъклено иглу, което удобствата не отстъпват по нищо на тези в бунгалата. Незаменимият бонус е просторната гледка към небето.

За онези от вас, които вярват в зимните чудеса, Дядо Коледа се е настанил заедно с джуджетата и елените в комплексчето Santa`s Resort Kakslauttanen.

Там сте поканени на гости в самата къща на белобрадия старец, където елфи сервират горещи напитки и джинджифилови бисквитки.

Комплексът разполага и с четири ресторанта, два от които предлагат само и единствено традиционни, финландски ястия като сьомга на грил и еленско месо.