„Less is more” е мотото на 24-годишната блогърка Ivania Carpio от Холандия, чиито блог love-aesthetics.blogspot.com, следим от край време.

Женската красота е мистерия, която трябва да си остане такава, това обаче не пречи да я анализираме.

Обръщаме за секунда гръб на известните модни дизайнери и фокусираме вниманието си към младата и уникална дама с платинено русата (почти бяла) коса със сивите (допреди седмици сини) кичури и нейното съвсем нестандартно модно усещане, което ни привлече вниманието като магнит.



Разглеждайки нейните снимки имаме усещането за една спокойна идилия, докосната от някой ангел или добра фея.

За някои странна, за други с една огромна крачка напред, Ивания ни кара да се потопим в нейната неглижирана модна приказка и да забравим за ежедневие, изпълнено с хаос, забързаност и стрес.



Да се отървеш от ненужните неща и да оставиш само значимото е изкуство само по себе си, което майката на момиченце, много умело умее!

Минимализмът е нейната запазена марка. А бялото е най-голяма й страст. Белият цвят навява асоциации на чистота и невинност. Поглеждайки към множеството тоалети на Ивания, определно се забелязва любовта й към този цвят. Е, от време на време се прокрадват дрехи в сиво и черно...



Акцентите са сведени до минимум, същото се отнася и до дрехите, но всичко това се компенсира от качеството на използваните материи и визуалното въздействие на цялостната визия.

Възможно най-малко бижута, които да отклоняват погледа от по-важните и основни дрехи, които в повечето случаи блогърката сама си шие (както и тези на детето си).

* дъщеря й



Мотото на минимализма е "По-малкото е повече" („Less is more”), което илюстрира разбирането за стремеж към изчистено качество, вместо към количество на орнаменти и акценти. Цветовете са малко на брой, без сложни комбинации.



Всеки един тоалет на Ивания е символ на идеята за простота, префиненост на дизайна и за семплата мода. За това усещане допринасят леките материи и изчистените цветове, които тя подбира. Освен това тя залага на съвършено прости и изчистени кройки, съвършено качество на платовете и съвършена красота. Малко, но достатъчно!



Както минималистичното кино не произвежда забавление, не води до отмора, а ни учи на размисъл, така и минималистичната мода ни учи правилно и разумно да си подбираме дрехите, които да имат най-голямо влияние върху нас и нашето вътрешно състояние.

блог: love-aesthetics.blogspot.com