Продукти:

200 г телешко филе
150 г скариди
500 г български ръчен хляб
100 гр. тиквички
50 г лук шалот
100 г чери домати
20 г рукола
30 г мед
80 г масло
балсамов оцет
магданоз, сол


Начин на приготвяне:

Запичаме филийки хляб с малко зехтин. Почистваме скаридите. Нарязваме телешкото месо и посоляваме. Нарязваме тиквичка на колелца, чери домати и лук шалот. Запържваме скаридите в зехтин заедно с тиквичките, лука, чери домати, сол. Накрая слагаме магданоз и масло.

В друг тиган със зехтин запържваме месото, добавяме балсамов оцет, мед и масло.

Слагаме върху едната филийка рукола, отгоре скариди и сос. Върху другата филия - рукола и телешко месо и я слагаме отгоре.

Сервираме салатата и гарнираме с мента.