От известно време в медийното пространство се носят зловещи слухове и легенди за проблемите на певицата Лилана с храненето.

Покрай изключително натовареното й завършване на магистратура в престижния университет във Великобритания – European Political Economy, новите парчета, които пуска едно след друго и работата по новата й собствена IT фирма, тялото на Лилана драстично се раздели с 7 килограма.

В последния й клип към парчето „За теб”, както и в предаването „Черешката на тортата” фенове и зрители забелязаха твърде слабата фигура на Лилана и изпитото й лице.

Пред известна българска медия тя се защити и опроверга слуховете за застигналата я анорексия.

Лилана твърди, че в миналото е имала проблеми с храненето. Става дума за годините в края на пубертета, когато е имала бузки и дупе и се е опитвала да пази диети.

С времето обаче фигурата й ставала все по-стройна, най-вече заради спорта.

С просто око може да се види, че певицата се грижи за атлетичното си тяло. Тя дори споделя, че всяка сутрин става малко по-рано от 8 часа, за да направи сутрешната си тренировка, без която не започва деня си пълноценно и енергично.

„Аз съм човек спортист!”, отсича по-голямата сестра на световния шампион по бийтбокс Скилър.

За хранителния си режим с днешна дата певицата е откровена, че не се ограничава от нищо, дори напротив: „Ям много редовно, макар и не особено здравословно. Първото ми хранене е задължително още сутринта. В момента например съм полудяла да си пека хлебчета с масло. Отгоре слагам много ементал и сьомга. На ден изяждам поне по 4 такива питки – сутрин две и вечер две. На обяд си взимам салати, меса, пици – каквото ми се хапва на момента”, споделя Лилана пред сп. Блясък.

Чаровната певица не се обижда от злъчните коментари относно здравословното й състояние, но признава, че я натъжават. Подобни неоснователни и недоказани обвинения само стимулират млади момичета, зависими от анорексия и булимия, да продължават да съсипват здравето и живота си. Имиджът на популярни лица влияе по неочаквано силен начин върху възприятията на младите за това кое е красиво и правилно. И понякога това може да бъде опасно.