Представяме ви една от любимите ни храни през лятото – салата с кус-кус. Бързо, лесно, вкусно – пробвайте и вие!
Кус-кусът е традиционна за Мароко храна, направена от малки топчета изсушен грис. Това е една от най-здравословните храни.
Той е по-нискокалоричен от ориз или киноа и определено е подходящ за хора, които се опитват да контролират теглото си. 1 чаша кус-кус е равна на 176 калории или 8% от необходимите ви 2 000 калории на ден.
Вариантите за приготвяне на продукти от паста са различни. Може да използвате пастата за приготвяне на салати, предястия, основни ястия и десерти.
Включването на кус-кус в ежедневното ви меню определено ще подейства добре на здравето ви, затова ви предлагаме следната рецепта за вкусна салата.
Ето и продуктите, които са ви необходими:
- 500 г. кус-кус
- 5 средно големи домата
- 1 краставица
- 3 средно големи броя лук
- 100 г. маслини
- 3 лимети
- Олио
- Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Добре разбъркайте кус-куса. Поставете го в тенджерка и го залейте с 2 ч.ч. топла посолена вода. Захлупва се и се оставя 15 минути да ври.
През това време измиваме доматите и краставиците, като ги нарязваме на кубчета.
Измиваме и нарязваме на ситно маслините и лукът, като ги объркваме с лиметеният сок и олиото.
Поръсете със сол и пипер на вкус и оставете да изстине. Объркваме добре и аранжираме по желание.