Едни от най-красивите жени на всички времена също са сред редиците на блондинките, например Мерилин Монро - нейната руса грива е истински символ на сексапил и чиста женска чувственост.

Русата коса е божествено красива, пълна с изключителна притегателна сила, вълшебство и нежност. Тя е белег и носител на чистотата, невинността и очарованието.

Естествената руса коса е ефирна и мека. Ефирността й произтича от един интересен факт - косъмът на русата коса е с 10 до 15% по-тънък от косъма на черната коса например. Това му качество прави косата да изглежда като направена от коприна, нежна и стеляща се на талази.



Най-чудесното съчетание според експертите е руса коса с тъмна или маслинен цвят кожа. Може да изберете златисто русо, кайсиено а както и всеки тъмен нюанс, който ще изглежда добре в съчетание с тъмната ви кожа.

Добавянето на златни и сребърни пигменти към косата усилва цвета и създава привлекателни светли отражения.

Русата коса се нуждае от повече грижи отколкото по-тъмните оттенъци на косата. Естествено русите жени обикновено имат по-тънка коса от брюнетките.

Модните стилисти съветват, че подходящи ще бъдат земните тонове на кафявото, зеленото и оранжевото за облеклото.

И като заключение, изберете русата коса ако сте достатъчно смела и този цвят допада на вашето лице и тен на кожата.

Gentlemen prefer blondes”, както гласи заглавието на една успешна бродуейска постановка. Това е изборът на новото поколение!