Автор
Woman.bg

Магическите свойства на етеричните масла (I част)

Подготвили сме ви списък на най-известните етерични масла в козметиката, прилагани в грижата за кожата.

Благодарение на високата проникваща способност и своите многообразни козметични действия, етеричните масла с успех се прилагат и за подобряване на състоянието на кожата на лицето.

Масло от чаено дърво - това етерично масло е особено добре да се използва при грижата за мазна и проблемна кожа на лицето. Благодарение на своето антисептично и противовъзпалително свойство, маслото от чаено дърво е ефективно в борбата против пъпки, и други гнойни обриви по кожата.

Четете още: Лечебен масаж с мед

Масло от бяла ела - това етерично масло в козметиката основно се прилага при излишно омазняване на кожата, пъпки на лицето, и друг род гнойни обриви, а също така в качеството на подмладяващо и тонизиращо средство при увяхваща кожа.
То има добро противовъзпалително, антисептично, изглаждащо и подмладяващо въздействие.

Камфорно масло - етеричното бяло камфорно масло е много ефективно при грижата за проблемна и мазна кожа на лицето. Това се обуславя с мощно противовъзпалително и антибактериално действие на маслото, което помага да се отървете от пъпките, а също така със способността да нормализира изработването на кожна мазнина, и да отстрани излишното изпотяване на кожата на лицето.

В частност камфорното масло може да се прилага за избелване на кожата, изсветляване на лунички, а също при грижата за миглите.

Масло от лимон - даденото етерично масло за лицето може да се прилага за всеки тип кожа. Има подмладяващи свойства, и помага да се забавят процесите на стареене на кожената покривка. При мазна кожа маслото на лимона нормализира изработката на кожната мазнина, свива и почиства порите. Може също така да се използва в качеството на избелващо средство за лице.

Портокалово масло - етеричното масло, както от сладък, така и от горчив портокал добре подхожда както при суха, грапава, загрубяла и увяхваща кожа на лицето.

Също така маслото от сладък портокал може да се прилага и при мазна и проблемна кожа, тъй като способства за нормализацията на работата на мастните жлези и има противовъзпалителни свойства. Както и маслото от лимон, маслото от портокал има нелошо избелващо действие.

Розово масло - то има способността да стимулира регенерацията (възстановяването) на клетките на кожата, благодарение на което то ефективно се използва при грижата за вече зрялата и увяхваща кожа на лицето. Редовното прилагане на даденото масло помага да изгладите недълбоки бръчици, да стегнете овала на лицето, и да повишите еластичността на кожената покривка.

Четете още: Пластичната хирургия подмладява само с три години

Освен това маслото от роза може с успех да се използва при суха и чувствителна кожа на лицето, също при грижата за кожата около очите.

Очаквайте продължение...