Автор
Woman.bg

Майкъл Дъглас: Не приемайте брака си за даденост

Актьорът Майкъл Дъглас обеща никога повече да не приема брака си с Катрин Зита-Джоунс за даденост.

Раздялата им миналата година го накарала да оцени по нов начин приоритетите в живота си.

Дъглас наскоро се събра със съпругата си след като изгладиха проблемите си. Разногласията между двамата възникнаха след като той победи рака през 2010 г., а тя трябваше да се лекува от биполярно разстройство, пише БГНЕС.

Актьорското семейство се завърна на червения килим на събитие в Ню Йорк през април тази година. Сега Майкъл Дъглас споделя научените през годините уроци с читателите на списание America`s People.

Четете още: Майкъл Дъглас: Отношенията ми с Катрин са прекрасни

"Бракът изисква постоянно да го подхранваш… Никога не трябва да приемаш брака си като даденост. Става въпрос за това къде прекарваш времето си, на какво обръщаш внимание. Дали прекарваш времето си с непознати, докато опитваш да покажеш на някого колко хубав човек си? Или очароваш партньора си и не се притесняваш за другите хора. Подобно на цвете, бракът трябва да се подхранва, за да върви напред и да процъфтява. Ако не му обръщаш внимание, загива", казва актьорът.

Той съветва всички родители, когато преминават през трудни моменти в брака си, да бъдат честни с децата си, защото децата знаят всичко. Актьорът ги призовава и да предприемат незабавни действия, ако подозират, че децата им имат проблеми с наркотиците.

"След като станат на 18, вече нямате контрол над тях. Колкото и трудно да е, ако смятате, че наистина има проблем, трябва да направите повече от това, на което сте способни", казва той.

Един от съветите, които той дава в списанието, е за времето, прекарано с родителите.

"Важно е да оценявате времето, което прекарвате с родителите си. Радвайте им се докато можете, за да не се обърнете един ден назад и да си кажете "Ще ми се да бях сторил нещо", казва Майкъл Дъглас, син на актьора Кърк Дъглас.