Американският актьор Джоузеф Гордън-Левит, известен от филмите "500 мига от любовта" и "Черният рицар: възраждане", представи на Берлинале своя режисьорски дебют – комедията "Don Jon`s Addiction".

Главният герой на лентата Джон /в ролята Гордън-Левит/ работи като барман, учи в университет, тренира в зала, вечер съблазнява жени в местния нощен клуб, а в неделя ходи на църква и вечеря със семейството си.

Неговата единствена страст – увлечението по порно сайтовете. Той дни и нощи непрестанно гледа порно в интернет, докато не среща в бара героинята на Скарлет Йохансон. Тя на пръв поглед може да промени неговия живот като го избави от порнозависимостта.

"Това е историята за отношенията между мъж, който си пада по порното, и момиче, което обича романтичния Холивуд", разкри пред журналистите Гордън-Левит.

Романтичният Холивуд е показан в лентата като късче от измислена комедия, в която ролите се изпълняват от Ан Хатауей и Чанинг Тейтъм "срещат се, влюбват се и се женят".


Гордън-Левит е почерпил вдъхновение за своя режисьорски дебют от заобикалящия го свят. Той е искал да разкаже няколко истории наведнъж за проблемите в съвременния живот.

"Влечението по порното е само една от частите. Това е филм и за Холивуд, и за женските списания, и за влиянието на медиите в съвременния живот. Моят герой гледа порно в интернет, неговият баща – постоянно сменя каналите, героинята на Скарлет е запленена от холивудските стандарти", каза режисьорът.

Освен Скарлет Йохансон във филма се е снимала и Джулиан Мур.

"Джулиан е великолепна актриса. Исках да играе в моя филм. Но когато ме попита, за какво става дума, аз й отвърнах – за порно. Тя прочете сценария и ми каза, че това въобще не е за порно, а за съвременното общество, за страстите, които кипят в него. Надявам се, че филмът наистина поставя много въпроси, но при това си остава комедия с много шеги", подчерта Гордън-Левит, цитиран от РИА "Новости".